Talent management binnen HR

Talent management: het coördineren, evalueren voor een optimaal rendement.


Talent

Vele bedrijven streven naar talentvol personeel. Zij willen graag mensen aan boord brengen en behouden die volgens hun van cruciale waarde zijn op basis van hun talenten of opleidingen. Talent wordt binnen talent management meestal gezien als iets dat aangeboren is er dus van nature.

Wat je opdoet via ervaring zijn vaardigheden. Vaardigheden zijn dingen die je leert tegenover talent wat je verkrijgt bij de geboorte. talent en vaardigheden worden vaak door elkaar geslagen.

Vandaag is dit voor vele bedrijven moeilijk omdat er op de arbeidsmarkt er een enorme vraag is naar talent. Talent is natuurlijk niet het enige focuspunt voor bedrijven. Naast talent focussen bedrijven ook hevig op de groeimogelijkheden van hun personeel. wat kunnen de werknemers als meerwaarde bieden binnen hun functie. En via deze weg komen we terecht bij Talent management.

Om meer te weten over het stimuleren van talent als HR-manager klik hier.


Wat is talent management

Is het totaal aan tools of de verschillende processen binnen HR die bedrijven inzetten om hun personeel te motiveren. Als HR-personeel gaan we ervoor zorgen dat het talent van de mensen geoptimaliseerd wordt binnen hun functie.

Talent management is vaak geassocieerd met performance management. Dit onderdeel binnen HR evalueert het personeel op hun geleverde werk en het behalen van hun doelstellingen. Talent en performance management zijn dus heel compatibel met elkaar en vullen elkaar dus ook aan.

Bij het talent management gedeelte gaan de ondernemingen ook bepalen hoe zij hun medewerkers zien binnen het bedrijf. Hierbij maken ze gebruik van de Nine-box. Deze methode verdeelt elke werknemer binnen het bedrijf op in één van de negen vakken op de grafiek. Op de horizontale as zien we het potentieel van de persoon. Op de verticale as zien we de prestaties dat deze heeft behaald gedurende een bepaalde periode. De belangrijkste categorieën binnen deze methode zijn de star-performers, deze wil je als bedrijf absoluut aan boord houden. de under-performers daarentegen moeten hard aangepakt worden. We moeten zorgen dat deze personen veel beter gaan presteren want zij worden gezien als niet presterend en tonen weinig potentieel.
Zo gaan bedrijven dus concluderen wie er op zijn of haar plaats zit binnen de onderneming en wie niet.


Waarom talent management

Het is vooral gebruikt om mensen te motiveren in hun functie, want gemotiveerde mensen leveren beter en sneller werk. Het bedrijf zal in vervolg beter en sneller draaien. Kortweg zal iedereen er voordeel bij halen als we als onderneming inzetten op talentmanagement. Als een bedrijf goed omgaat met talent management en zorgt dat het op de juiste manier ingezet wordt is

De manier hoe dat ze dat in praktijk kunnen omzetten is door bijvoorbeeld te kijken of er interne groeimogelijkheden zijn. Een andere mogelijkheid is door development plannen op te maken voor de medewerkers. Luister waarin de medewerkers zelf willen evolueren en het opleiden van je personeel. volg je personeel op kijk bijvoorbeeld hoelang ze in een bepaalde functie actief zijn en pas de nine-box methode toe. Zorg dat er meer doelstellingen worden opgemaakt voor het personeel om ze te laten groeien en laat je personeel zelf doelstellingen bepalen. Personeel dat inzag heeft in hun doelstellingen zijn meestal gemotiveerder in hun job en leveren dus extra werk.


Opleiding in talent management

Denk je nu bij je zelf “eigenlijk zoek ik nog een opleiding is dat wel interessant om verder te studeren”. Kijk dan gerust eens naar onderstaande link. Zij geven je wat meer informatie over wat de richting HR inhoud.

Arteveldehogeschool

Als je nog andere scholen zoekt die deze studie aanbieden, kijk dan eens naar Hogent of Erasmus. Die scholen bieden de richting ook aan, maar bij Artevelde is de richting volledig op jouw maat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *