Leuke plekken voor studenten in Gent

Gent staat bekend als de grootste studentenstad van Vlaanderen en verwelkomt jaarlijks nieuwe studenten. Dit jaar verloopt het academiejaar eindelijk weer zo goed als normaal en kan iedereen terug naar de campus en op verkenning gaan in Gent. Ben jij een nieuwe student in Gent of heb je door corona en het afstandsonderwijs nog niet veel van deze toffe stadkunnen ontdekken? In dit blogbericht leer je alle leuke plekken in Gent kennen. Gezellige cafétjes, rustige studeerplekken, hotspots voor de foodlovers en ontspannende activiteiten, je leest het hier!

Nieuwe student in Gent

Het muziekevenement ‘Student Kick-Off’ is iets wat je zeker niet mag missen als je een nieuwe student bent in Gent. Op het Sint-Pietersplein zal je veel nieuwe medestudenten leren kennen en kan je elk jaar genieten van verschillende artiesten die komen optreden. Place to be dus!

Leuke plekken om uit te gaan

Als je denkt aan het nachtleven in Gent dan denkt men meteen aan de drukke Overpoortstraat. Hier vindt je verschillende cafés, voor ieder wat wils. De Overpoort zit ook vol met snackbars indien je een hongertje krijgt. Een van de populairste plaatsen is toch wel ’t Hamburgertje bij Ertan. Hij is de vriend van iedere student, kent genoeg gekke studentenverhalen en maakt de beste hamburgers ter wereld!

Wil je liever op je gemak iets drinken met een groepje vrienden? Dan is het café De Omgekeerde Wereld echt is voor jou. Kei gezellig! Een andere hotspot is Plan B, een café waar je zeker moet geweest zijn. Ik vind het persoonlijk een van de leukste plekken in Gent omdat je hier een gezellige avond kunt beleven met goede muziek en een drankje aan het water. Zin in een cocktail? Het personeel van Jigger’s of Limonada shaket de beste cocktails voor jou in hun trendy cocktailbar!

Restaurant The Noodles

Hippe spots voor de foodlovers

De Kastart is een van de bekendste plekken om te eten als student. Dit restaurant staat vooral bekend voor de beste spaghetti ooit. Zin in iets spicy? Dan is restaurant ‘Le Baan Thai’ de perfecte plek voor jou! Geniet van de Thaise keuken in dit gezellig restaurant in het Gentse Patershol. Heb je de nieuwe noodle bar in Gent al ontdekt? ‘The Noodles’ neemt je mee naar de Chinese stad Chongqing waar noodles gekend zijn als ultieme streetfood.

Even ontspanning nodig na een intense les? Bij Mayana worden alle chocoladeliefhebbers gelukkig gemaakt. Heb je zin in brownies, een warme chocolademelk, moeulleux of american pancakes? Deze chocoladebar is de geschikte plek!

Met de vriendinnen een pauze nemen in chocoladebar Mayana

Leuke plekken waar je altijd terecht kan tijdens de blokperiode

Studeren hoort natuurlijk ook bij het studentenleven. Hiervoor heeft Gent wel een aantal leuke studeerplekken om geconcentreerd aan de slag te gaan zoals de bibliotheek De Krook bijvoorbeeld. Op de gelijkvloers vindt je het Krookcafé: dé ideale plaats om een pauze te nemen. De bovenste verdieping is dan weer volledig ingericht als stille studeerruimte die elke keer compleet vol zit met blokkende studenten. Heel motiverend om er zelf aan te beginnen dus!

Ben je een student aan de Arteveldehogeschool? Dan kan je op een van de campussen terecht om te studeren. In de mediatheek op Kantienberg kan je alvast jouw plaats reserveren!

Ook ontspanning is belangrijk!

Bezoekje brengen aan het Design Museum in Gent

Design Museum Gent

Ben jij iemand die van design houdt? Dan is het Design Museum in Gent echt iets voor jou! Hier kan je een uitgebreide collectie van Belgisch en internationaal design terugvinden. Aangezien het museum om de zoveel tijd nieuwe stukken plaatst, kunnen de liefhebbers gerust nog eens langsgaan om de nieuwe collectie te bekijken.

Daarnaast zijn er ook veel tijdelijke tentoonstellingen zoals de expo ‘Student Ecodesign Awards’ die plaatsvindt van 28 oktober tot 28 november 2021 . Hier worden de winnende ontwerpen tentoongesteld van de studenten die de uitdaging van de OVAM en Vlaanderen Circulair accepteerden. De studenten kregen de opdracht om met hun eindwerk of thesis de wereld te veranderen. Geïnteresseerd in deze expo? Ga dan snel naar www.designmuseumgent.be voor meer info!

Graslei

Op een zonnige dag gaan picknicken met vrienden aan de oevers van de Leie, daarvoor staat de Graslei of Korenlei zeer bekend. Hier heb je ook heel wat leuke restaurantjes of cafés waar je kan genieten van deze leuke plek. Je kan ook een bootje huren (met of zonder gids) en ondertussen genieten van de mooie stad met een hapje en drankje.

Kinepolis

Ben je het beu om al die lesopnames te bekijken en kijk je liever naar een ontspannende film? Niks is beter dan samen met je vrienden op een groot scherm de nieuwste films te gaan kijken. Popcorn time!

Lichtfestival

Iets wat heel tof is om te doen vrienden of familie is het lichtfestival in Gent. Dit festival wordt om de drie jaar georganiseerd en viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Hierbij maak je een wandeling doorheen Gent en ontdek je allerlei lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars. Een pluspunt: je leert verschillende leuke plekken in Gent kennen tijdens deze prachtige wandeling.

Lichtfestival Gent derde editie

Naast deze leuke tips zin gekregen om te studeren in Gent, maar je weet nog niet wat? Bekijk zeker eens deze site: Arteveldehogeschool Gent | denk.doe.word.

Zit je toch nog met twijfels? Lees dan zeker het volgende artikel hier!

Ken je zelf nog andere leuke plekken in Gent die je met ons wilt delen? Zet het in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *