Handgemaakte kaarsen door Gentse studente

handgemaakte kaarsen

Hallo daar! Ik ben Laura, de studente over wie dit blogartikel gaat. In 2019 startte ik mijn onderneming, Bougie Bougie Gent. Hiermee verkoop ik handgemaakte kaarsen uit sojawas in de leukste vormen en kleuren. Verder ben ik nog studente Event- en Projectmanagement aan de ArteveldeHogeschool.

Handgemaakte kaarsen

Bougie Bougie, een COVID-19 baby.

Bougie Bougie, dat is de naam van mijn onderneming. Deze startte ik op tijdens de COVID-19 lockdown begin 2021. Op dat moment waren de cijfers nog heel slecht, en de maatregelen heel streng. Er was toen nog sprake van nachtklok en 1 knuffelcontact. Dat was voor mij verschrikkelijk, omdat ik niet goed kan blijven stilzitten. Al snel begon ik me te vervelen en ben ik op zoek gegaan naar een leuke bezigheid. Voor mij was dat kaarsen maken. Ik kocht al snel een aantal vormpjes online en, met het gerecycleerde kaarsvet dat ik had verzameld, maakte ik mijn eerste kaarsen. Al snel kreeg ik van mijn vrienden de vraag om er nog te maken. Op een gegeven moment was er zo veel vraag naar dat ik er geld voor ben beginnen vragen, en zo is Bougie Bougie Gent geboren.

Ik heb altijd al een passie gehad voor interieur, en ik hou van kaarsen. Hoe meer kaarsen, hoe gezelliger! En wat is er nog beter dan kaarsen? Zelf- en handgemaakte kaarsen! Voor mij was het dus niet moeilijk om te beslissen wat ik zou doen met mijn vrije tijd.

logo Bougie Bougie

Handgemaakte kaarsen in alle kleuren en vormen

Populaire vormen

Daphné, Penelope. Dat zijn namen die ik aan mijn verschillende kaarsvormen heb gegeven. Ik startte met 3 vormen, tegenover de 11 verschillende vormen die ik nu heb. Het begon met de Daphné, Penelope en Bubble kaars. Deze zijn ook razend populair. De vrouwenlichamen bied ik aan in twee verschillende maten.

Populaire vormen

Handgemaakte Griekse kaarsen

Plots verkocht iedereen diezelfde vormen. Ik besloot snel om op zoek te gaan naar wat uniekere vormen en zo vond ik David en Venus. Deze prachtige Griekse Godin en held maken de perfecte decoratieve kaars voor in je living.

Griekse vormen

Waarom soyawas?

Ik kies ervoor om sojawas te gebruiken omdat het veel ecologischer voor de planeet en gezonder is voor onszelf. De doorgaande kaars wordt gemaakt uit paraffine. Dit is een materiaal dat, als het verbrand wordt, veel vervuiling veroorzaakt. Er komt ook roet in de lucht bij het branden van deze kaarsen. Die zaken vermijd je met sojawas. Sojawas is gemaakt uit natuurlijke stoffen die niet schadelijk zijn voor de natuur of voor de mens.

Ondernemen als student

Voor mij was het opstarten van een onderneming een grote stap. Tijdens de lockdown verliep dat allemaal vlotjes, maar hoe minder maatregelen er waren, hoe moeilijker het werd voor mij om te combineren.

Laat mij de situatie even schetsen voor jullie. Ik zit nu in mijn laatste jaar van mijn tweede bachelordiploma. Ik heb een eerste bachelor in marketing, en nu werk ik nog een tweede af in Event- & Projectmanagement.

Zoals je kunt lezen, zit ik in mijn laatste jaar. Vorig semester had ik dan ook mijn afstudeerstage. Dat in combinatie met mijn studentenjob en mijn handgemaakte kaarsen-business was een heel heftig semester.

Ik heb wel heel veel geleerd uit mijn ervaring als student-ondernemer. Ik heb kunnen terugvallen op mijn cursussen en de theorie effectief kunnen uitwerken op mijn eigen visies en doelstellingen. Dat was voor mij de beste leerschool.

Ben jij zoals mij en kun je ook niet wachten om een stapje in de ondernemerswereld te nemen? Doorneem dan zeker deze pagina om alle informatie te krijgen die je nodig hebt of lees snel deze interessante blogpost van mijn mede-student-ondernemer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *