Tapas eten in Gent

Ben jij op zoek naar een leuk plekje om tapas te eten in Gent? Hieronder vind je alle leuke adresjes terug waar je dit kan doen en waarom het zulke leuke plekjes zijn. Wil je eerst enkele reviews lezen? Of wil je gewoon meer algemene informatie over het Gentse studentenleven? Dan ben je hier op het juiste adres.

Hieronder vind je de beste tapasplekjes op een rijtje:

  • Tapasbar La Malcontenta
  • Casa de las tapas
  • Bodega
  • Tapasbar ConTigo
  • Te Gusta
  • Café Gomez
  • Mosquito Coast

Lees verder om te weten waarom deze plekjes een bezoekje waard zijn!

De 7 beste plekjes om tapas te eten in Gent

Tapasbar La Malcontenta

Tapasbar La Malcontenta is een bruisende tapasbar, gelegen in het Patershol, hartje Gent. La Malcontenta wordt gerund door twee Gentse broers met Canarische roots. Deze uiterst gezellige locatie biedt huisgebreide tapas met als basis de smaken van La Palma. Wat oorspronkelijk een cocktailbar was, werd omgetoverd tot een sfeervolle en eigenzinnige tapasbar door hun Canarische roots te combineren met eigen frisse ideeën. De ideale plek dus om tapas te eten in Gent!

Oorsprong van de naam

La Malcontenta is de bijnaam van Villa Foscari, een villa gelegen vlakbij Venetië. De villa werd gebouwd in opdracht van de doge van Venetië, Francesco Foscari. De villa heeft volgens de legende zijn naam te danken aan een overspelige echtgenote van een van de Foscari’s die hier werd opgesloten en uiteraard ongelukkig werd. Terwijl je geniet van de tapas, vind je deze legende ook terug in de inrichting en het logo van de tapasbar.

Casa de las tapas

Echt Spaans tafelen in het hartje van Patershol! Een plek waar je zowel typische als atypische Spaanse gerechten kunt nuttigen. Het restaurant is kleinschalig waardoor je best reserveert als je een bezoekje wilt brengen. Het is een van de gezelligste plekjes om tapas te eten in Gent met zeer vriendelijke en vlotte bediening.

Tapas eten bij Bodega

Bodega is een hip tapasrestaurant maar ook een onbijthuis waar je sfeervol kunt genieten. Het is gelegen in de stationsbuurt van Gent Sint-Pieters en elke maaltijd wordt er tot in de puntjes verzorgd door de gepassioneerde uitbaters. Een echte aanrader om tapas te eten in Gent!

Fun fact: Bodega is een Spaanse benaming voor de plaats waar iets opgeslagen kan worden; o.a. een wijnkelder. Het kreeg later ook een bredere betekenis, namelijk proeflokaal of wijnbar.

Tapasbar ConTigo

Tapasbar ConTigo is gelegen dicht bij het centrum van Gent. Deze nieuwe tapasbar is ideaal om te genieten van authentieke Spaanse specialiteiten om zoals ze op hun site ook zeggen “Y después chuparte los dedos” = En nadien duimen en vinger aflikken.

Ze hebben een uitgebreide kaart en je kan er telkens kiezen of je van een gerecht de tapa (kleine portie) wilt of ración (grote portie).

Alleen al hun site laat je al zin krijgen om dit leuke plekje een bezoekje te brengen.

Tapas eten bij “Te Gusta”

Deze kleine maar gezellige tapasbar bevindt zich een stuk verder van het centrum van Gent en is voor studenten minder ideaal te bereiken. Maar de lovende commentaren maken een bezoek aan deze tapasbar misschien wel de moeite.

Café Gomez: DE plek om tapas te eten in Gent

Café Gomez is (zoals op hun site staat vermeld) dag en nacht. Van apéro tot slaapmuts met allerlei tapas, dit is een ideale plek om tapas te eten in Gent met vrienden of alleen!

Fun fact: je kan je avond starten in Café Gomez en afsluiten in hun legendarische CLUB 69!

Bij Café Gomez brengen ze een multiculturele mengelmoes van mensen, dranken en gerechten. The place to be!

Mosquito Coast: Tapas en zo veel meer!

Mosquito Coast is niet enkel een tapasbar, maar ook een ongewoon café met ontzettend veel karakter. Ze combineren er de wereldkeuken met Vlaamse klassiekers, in een intercontinentaal decor met ontelbaar veel foto’s en souvenirs en een uitgebreide reisbibliotheek.

Tapas eten in Gent – Mosquito Coast

Wil je meer weten over het Gentse studentenleven?

Ben je nog niet helemaal overtuigd over het studentenleven in Gent of wil je meer leuke plekjes leren kennen waar je als student lekker kunt genieten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *