Durven duurzaam ondernemen

https://www.themetabodybrand.com/

Kwetsbaarheid, doorzetten en duurzaamheid. Dat zijn de thema’s die ik aanpak met mijn merk Metabody. In deze blog breng ik een nieuw verhaal als student-ondernemer in de sportmode. Je kan nog geen kleding bij mij kopen maar,  wel al kennismaken met Metabody en mijn verhaal.

We hebben ons allemaal betrapt op het beoordelen van hoe we eruitzien. Elk individu heeft daar zijn eigen persoonlijke redenen voor. Ik maakte me er ook schuldig aan – op een dag besloot ik dat dit moest stoppen en kwam ik een quote tegen dat zei:

“The most offensive thing you can do to your body is wishing parts of it away.”

Zelfbeeld, vooral lichaamsbeeld, staat niet vast. Ons lichaam verandert naarmate we ouder worden. Er is moed nodig om een vertekend lichaamsbeeld te bestrijden en nog meer om het lichaam voortdurend lief te hebben en te waarderen.

Zoals iedereen vroeg ik me af wat mijn doel in het leven was en keek ik altijd in de verkeerde richting. Mijn hart werd gebroken door de persoon bij wie ik op m’n kwetsbaarst was, en nadien voelde ik me waardeloos. Zelf al had ik een waslijst met zaken om trots op te zijn.

Ik heb behoorlijk wat getwijfeld aan mezelf, ondanks het feit dat mijn dierbaren altijd mijn kracht en vastberadenheid bewonderden. Dat heeft ertoe geleid dat ik mijn eigen merk heb gecreëerd dat niet enkel door het lichaam wordt gedragen… maar ook door de geest.

Mode en sport zijn twee dingen waar ik dol op ben. Toen ik van binnenuit sterker werd, ging ik op zoek naar sportkleding die niet enkel flatterend en modieus was maar waar ook een betekenis achter zat. Natuurlijk vond ik er niet te veel.

Ik creëerde Metabody om de voor de hand liggende reden dat ik iets wilde dragen met een krachtige boodschap waarin ik kon geloven en die niemand anders mij kon geven. Metabody is een athleisure kledingmerk dat niet enkel door het lichaam wordt gedragen maar ook door de geest.

Mijn missie is om vrouwen die kampen met een negatief zelfbeeld te helpen. Door hun onzekerheden onder ogen te komen en hen in staat te stellen om hun volledige potentieel te bereiken. Want schoonheid ligt in de ogen van de toeschouwer. Daarom is dit je dagelijkse herinnering om wie je bent te kennen, te accepteren en lief te hebben en beseffen dat jouw bevestiging, de enige is die je nodig hebt.

Betekenisvol ondernemen

Mijn zoektocht naar ecologisch, etisch en sociaal verantwoord zakendoen is niet altijd gemakkelijk verlopen. Ondanks de uitdagingen dat het zich brengt blijf ik trouw aan wie ik ben.

Ondanks dat ik nog maar in de ontwikkelingsfase zit, ben ik ervan overtuigd dat ik een grote impact kan maken. De fast fashion industrie is al jaren oververzadigd. En dat maakt haar de tweede meest vervuilde industrie. In vergelijking met de grote mainstream merken die we kennen is Metabody nog maar één klein vis in de zee maar ze wil haar onderscheiden door te bewijzen dat duurzaamheid wel een gangbaar bedrijfsmodel is.

Als starter in de creatieve sector is duurzaamheid een groot dilemma omdat het ook een groter budget vraagt waar we nog niet over beschikken. Het vergt ook geduld, kennis en onderhandeling-skills om de juiste fabrikanten te benaderen.

Het doel is niet het snel produceren van grote hoeveelheden kleding met materialen van lage kwaliteit en lage prijzen. Eerder om de traditionele waarden van mode te herstellen en 1 à 2 hoogwaardige collecties per jaar uit te brengen. Ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit wil opgeven maar de obstakels die ik tot de dag van vandaag tegenkom zijn mijn drivingforces en herinneren mij aan waarom ik het doe.

Durf ondernemen!

Durven ondernemen

Als starter en/of studentondernemer kan je je heel snel eenzaam en niet begrepen voelen.

Ondernemen is durven springen en even zwemmen in het onzekere. Iets waar mensen vaak van weglopen en daar vind je meestal succes in terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *