Waarom je wilt studeren in Gent!

studereningent

Je studeert binnenkort af van het middelbaar, en dus wordt het tijd om te beginnen denken aan je studententijd. Hopelijk heb je al een idee over welke opleiding die je wilt gaan volgen. Hoe dan ook, er is heel wat informatie te vinden op het internet en bovendien deel ik in dit blogartikel, waarom ik gekozen heb om te gaan studeren in Gent.

Mijn studiekeuze

Ik vond het moeilijk om een studiekeuze te maken, ik heb heel wat rondgekeken op het internet, ben naar de SID-IN beurs geweest en ben naar de opendeurdagen van meerdere hogescholen geweest. Uiteindelijk kwam ik uit bij de bacheloropleiding ‘Event-en Projectmanagement’ doordat ik reeds werkte op festivals, en gelukkig was dit een goede keuze. Hoe dan ook ging ik voor een opleiding in Gent kiezen, nu zul je je misschien afvragen “waarom persé studeren in Gent?”.

In Vlaanderen zijn er zes universiteiten, namelijk in Brussel, Gent, Leuven, Antwerpen en Hasselt. Bovendien zijn er 16 hogescholen in Vlaanderen, voor mij was de keuze makkelijk, want ik wou Eventmanagement studeren en dat in Gent, dus de enige optie die ik had was de Arteveldehogeschool!

Maar genoeg over mij, je bent hier om te lezen waarom studeren in Gent, een schitterende keuze is. En niet te vergeten, het studentenleven draait niet enkel en alleen rond studeren, feesten en genieten doen we ook graag!

Feesten hoort er ook bij

Feestelijk het academiejaar in met SKO

Eerst en vooral, wordt het academiejaar gestart met het studentenwelkomsfestival Student Kick-Off, die jaarlijks plaatsvindt op het Sint-Pietersplein, waar maar liefst meer dan 30.000 studenten die studeren in Gent op aanwezig zijn. Het is een ideale manier om je nieuwe studie- en kot-genoten te leren kennen.

Check de line-up!

Feesten in Overpoort

Ten tweede, is er natuurlijk de gekende Overpoortstraat, de plek om te gaan feesten in de studentenbuurt!  Met meer dan 35 cafés, is er in deze straat voor ieder wat wils! Je kunt hier makkelijk tot de vroege uurtjes gaan feesten, je kan niet in Gent gestudeerd hebben zonder eens te passeren in de Overpoort. Deze straat is echt dé place to be om je eens helemaal te laten gaan. Bovendien is de kans groot, dat je er nieuwe vrienden maakt!

De Oude Beestenmarkt en de Vlasmarkt

Als je liever op een rustigere manier iets gaat gaan drinken, raad ik je aan om de Oude beestenmarkt of de Vlasmarkt te gaan verkennen. Er zijn talrijke gezellige en hippe cafés en bovendien kun je genieten van live optredens, en dat meestal van jong opkomend talent.

Ga zeker eens naar De Charlatan als je van live optredens houdt!

Chillen aan de graslei

Als het goed weer is, kan je met je vrienden gaan chillen aan de Graslei. Met een flesje drank en wat hapjes kun je er genieten van de zon. Op zomerse dagen kan het er wel heel druk zijn! Bovendien kun je ook de stad verkennen vanop het water. Je kunt een bootje huren of als je iets sportiever bent kun je een kajak huren. Als je echt de toerist in eigen stad wilt uithangen kun je ook een gegidste boottour boeken.

Studeren in Gent: hotspots

Helaas is studeren niet enkel genieten. 2 keer per jaar zul je toch eens moeten blokken. Studeren op je kot is een optie, maar als je bent uitgekeken op de 4 muren van je kot, zoals ik, raad ik je aan om je boeken en laptop in je tas te steken en eens een middagje te gaan blokken in 1 van de vele unieke bloklocaties in Gent.

De Monikkenzolder

Iedere blokperiode maakt de Sint-Pietersabdij in Gent plaats vrij voor ijverige studenten. Lekker old school studeren zonder wifi en ontspannen in de binnentuin van de abdij is alles wat een echte student nodig heeft. Dit is een unieke locatie waar je je ten volle kunt concentreren en je kan in de pauzes genieten van de zon in de binnentuin. Bovendien kun je er budgetproof een verse broodje, soep of koffie kopen.

Bond Moyson

In de historische kelder van Bond Moyson, op de Vrijdagsmarkt, kun je ondergronds studeren. Bovendien is er een gezellige sfeer aangezien er slechts plek is voor 20 studenten, je kunt er dus studeren in alle stilte, maar toch samen met anderen. Koffie, water en stopcontacten zijn ter plaatse te koop.

Reserveer alvast je plek!

Bibliotheek de Krook

Om af te sluiten, kun je ervoor kiezen om te studeren met zicht op de Leie in de nieuwe bibliotheek ‘De Krook’. Op de bovenste verdieping is er een studiezaal aanwezig waar je ten volle kunt studeren in een moderne omgeving met zicht op de Leie en de torens van Gent.

Momenteel zijn er jammer genoeg weinig openbare plekken waar studenten samen kunnen studeren. Hopelijk heb ik je in dit artikel kunnen overtuigen dat studeren in Gent een goede keuze is! Neem hier een kijkje voor meer tips over studeren in Gent en waar je in de volgende blokperiode terecht kunt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *