5 tips om jouw LinkedIn-profiel te pimpen

LinkdIn - Haal het maximale uit jouw profiel

Een professioneel LinkedIn-profiel is een absolute must bij jouw zoektocht naar een groeiende carrière. Zowel als beginende student ondernemer of als reeds ervaren werkkracht is een optimaal LinkedIn-profiel een vereiste bij de doorgroeimogelijkheden naar jouw ideale werkleven.

LinkedIn LOGO

LinkedIn is een online platform waarop werknemers, werkzoekende en ondernemers elkaar kunnen terugvinden. Jezelf profileren, nieuwe netwerken aangaan, solliciteren, een stageplek najgen en het zoeken naar nieuwe ervaringen? LinkedIn is “the place to be”.

Dankzij de volgende punten kan jij het maximale halen uit jouw LinkedIn-profiel.

1. Professionele foto

In de eerste 7 seconden wordt er een eerste indruk gecreëerd. Een professionele profielfoto op jouw LinkedIn-profiel is dan ook van groot belang. Jouw profielfoto wordt getoond bij alles wat je op LinkedIn doet. Kies dus voor een duidelijke en zakelijke portretfoto. Denk aan de uitstraling die je overbrengt. Vakantiefoto’s en gezinsfoto’s horen niet thuis op jouw LinkedIn-profiel. Wil je meteen in het oog springen? Pas dan ook jouw banner aan en kies voor een achtergrondfoto die past bij jouw werkambitie.

2. Een unieke, foutloze kopregel & beschrijving

Net als jouw profielfoto wordt alsook jouw kopregel getoond bij elke activiteit die je uitvoert op LinkedIn. Zorg ervoor dat jouw kopregel aanspreekbaar is en mogelijke connecties prikkelt. In jouw beschrijving kan je losser te werk gaan en je interesses en visies verder uitschrijven. Vanzelfsprekend zijn schrijffouten bij een eerste kennismaking een not done, al gebeurt het vaker dan je denkt. Gelukkig zijn er talrijke tools waarvan je gebruik kan maken om er zeker van te zijn dat je geen fouten laat staan. Een erg betrouwbare tool hiervoor is LanguageTool.

3. Voeg media toe aan jouw LinkedIn-profiel

Om jouw LinkedIn-profiel te upgraden kan je ook media toevoegen. Denk maar aan video’s, presentaties, certificaten, … Steun je een goed doel of organisatie, zit je in het bestuur? Laat dan zeker de kans niet liggen om de websitelink toe te voegen.

Een onmisbaar onderdeel bij jouw LinkedIn-profiel is jouw cv. Heb je geen idee waar te beginnen bij het opstellen hiervan? Neem dan zeker eens een kijkje op CvWizard, hierin kan je jouw unieke cv met aangepaste lay-out creëren. Je kan met dit programma makkelijk aan de slag gaan en een prachtig eindresultaat bekomen.

4. Doelgericht netwerken

Maak een selectie van de zaken die jij wil volgen en leuk vindt. Het is niet de bedoeling om roekeloos iedereen toe te voegen en de meeste connecties te behalen. Denk aan de doelgroep die jij wil bereiken en binnen welke sector je verder wil. Ga doelgericht te werk!

5. Vergeet jouw contactgegevens niet toe te voegen

Een laatste aandachtspunt wat een meerwaarde kan geven aan jouw account is het toevoegen van jouw recente contactgegevens. Bij verdere intresse geeft het een makelijke mogelijkheid om elkaar te kunnen bereiken via email of telefoon.

Heb heb nog geen genoeg gekregen van LinkedIn? Bekijk dan zeker onderstaande video en ontdek de kneepjes van het vak.

Kan je na het lezen van dit artikel haast niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Neem dan zeker een kijkje en verdiep je in wat de online wereld jou te bieden heeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *