Bloklocaties Gent: 7 gezelligste bloklocaties in Gent

Bloklocaties Gent - Gent City

Studeren is zeker en vast niet de leukste bezigheid. Vele studenten hebben het erg moeilijk wanneer ze uren lang achter hun bureau moeten zitten. Na een tijdje ben je jouw studieplaats helemaal zat en heb je nood aan een nieuwe omgeving. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om een fijne studieplaats te vinden. Gelukkig biedt deze blog je 7 gezellige bloklocaties in Gent!

Bloklocatie 1: T’Kuipke

Doorheen het jaar staat het Kuipke bekend voor de vele concerten en de zesdaagse van Vlaanderen die er jaarlijks georganiseerd worden. Tijdens de blokperiode wordt deze toplocatie echter volledig omgetoverd tot een plaats waar studenten rustig kunnen blokken. Net als de wielrenners kunnen de studenten zich dus goed voorbereiden op de eindsprint!

Openingsuren

Je kan er elke dag blokken van 10 tot 22u.

Locatie

Familie van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

Bloklocatie 2: Bond Moyson

Foto by Jelle Rijdant

Voor de ijverige studenten die graag studeren op een érg exclusieve bloklocatie is Bond Moyson dé studeerplaats bij uitstek. Met zijn 20 beschikbare plaatsen mag je er zeker van zijn dat stilte gegarandeerd is. De studieplaats bevind zich in een kelder, waardoor het er in de zomer ook nog eens lekker fris is. Alsof dat nog niet overtuigend genoeg was, heeft deze locatie ook een printer. Kopieën nemen kan je er volledig gratis doen!

Openingsuren

Je kan hier terecht van 9u tot 16u30

Locatie

Vrijdagsmarkt 10, 9000 Gent

Bloklocatie 3: De Krook

Foto by Jelle Rijdant

Voor de studenten die het liever iets traditioneler houden, presenteren wij De Krook als één van de aanbevolen bloklocaties in Gent. Deze bibliotheek is uitgerust met de nieuwste snufjes, waardoor studeren er erg aangenaam is. Zo kan je op voorhand al checken of er nog plaats is door de nieuwste warmtesensoren. Deze sensoren kunnen aan de hand van de lichaamstemperatuur aangeven wanneer een plaats bezet is, waardoor je meteen een overzicht krijgt van het aantal beschikbare plaatsen. Snel zijn is wel de boodschap! Hoewel er 300 beschikbare plaatsen zijn, zit deze bloklocatie al snel vol.

Openingsuren

ma, di, woe, vr, za: 10u-19u
donderdag: 10u-21u

Locatie

Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Bloklocatie 4: Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Foto by Jelle Rijdant

Deze bloklocatie is perfect voor mensen die leven volgens het mott: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugde”. Het is natuurlijk ook een goede studieplaats voor mensen die het fijn vinden om anderen te zien lijden. Met zijn 1000(!) beschikbare plaatsen is dit gebouw van Ugent één van de grootste plaatsen waar studenten naartoe kunnen tijdens de examenperiode.

Openingsuren

Van maandag tot donderdag: 9u-20u
Vrijdag: 9u-17u

Locatie

Rozier 44, 9000 Gent

Bloklocatie 5: Monnikenzolder Sint-Pietersabdij

Foto by Jelle Rijdant

Voor mensen die al snel afgeleid worden door Facebook, Snapchat of Instagram is dit de beste bloklocatie in Gent. Hier is er namelijk geen WiFi, waardoor je niet afgeleid kan worden door allerlei externe factoren.
Wanneer je nood hebt aan een frisse neus, kan je een luchtje scheppen in de prachtige binnentuin van de abdij. Je krijgt er ook een gezond vieruurtje, iets dat zeker kan helpen om die laatste studieuurtjes te doorstaan.

Openingsuren

Elke dag van 10u tot 18u

Locatie

Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent

Bloklocatie 6: Sint-Michielshuis

Nood aan cafeïne wanneer je aan het zwoegen en zweten bent? Uit onze lijst van bloklocaties in Gent is deze locatie de beste voor jou! In het Sint-Michielshuis krijg je namelijk gratis koffie en thee! Bovendien is het een erg rustige locatie, dus je zal zeker en vast niet gestoord worden.
Alsof dit allemaal nog niet genoeg was, biedt men ook warme avondmaaltijden aan studenten aan. Zo verlies je dus ook helemaal geen tijd meer door te koken.
Pas wel goed op! Je moet eerst reserveren door een mailtje! te sturen.

Openingsuren

Maandag tot vrijdag van 9u tot 22u

Locatie

Lange Violettestraat 277, 9000 Gent

Bloklocatie 7: Gent ICC

Foto by Jelle Rijdant

Ben jij iemand die graag tot in de vroege uurtjes studeert? Dan is deze plaats perfect voor jou! Dankzij studenten van Event-en projectmanagement is het nu mogelijk om ’s nachts in het ICC te studeren. Met plaats voor 50-75 studenten is vroeg komen wel een aanrader.
Naast koffie, thee en energiedrank kan je ook rekenen op nachtelijke maaltijden zodat iedereen stevig kan blokken.

Openingsuren

Elke dag van 18u30 tot 7u30, behalve op feestdagen.

Locatie:

Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

Meer tips en tricks dan alleen maar bloklocaties in Gent?

Hopelijk heeft dit artikel jou wat inspiratie kunnen geven. Wanneer je het gevoel krijgt dat de muren van je kamer op jou af komen, probeer dan zeker één van de vorige bloklocaties in Gent!

Ik wens jullie alvast enorm veel succes toe voor de komende examenperiode!
Heb je graag nog wat extra informatie over verder studeren in Gent? Neem dan zeker eens een kijkje op https://www.arteveldehogeschool.be/ !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *