5 Tips: studeren tijdens de lockdown

5 Tips studeren tijdens de lockdown
5 Tips: studeren tijdens de lockdown

5: Tips studeren tijdens de lockdown. Is het Studeren tijdens de lockdown periode soms wat moeilijk? Zelfstudie thuis? Het is niet altijd even gemakkelijk. Met deze 5 tips kan je je blokperiode een beetje aangenamer maken.

1. Je studeerplek inrichten

Het lijkt tijdverspilling, maar dat is het zeker niet! Probeer je werkplek leuk en ordelijk in te richten. Het is veel aangenamer om te studeren op een plaats waar je alles kan terug vinden, een opgeruimde studeerplaats kan je ook niet afleiden. Wanneer je studeert op een rommelige of chaotische plaats ga je sneller afgeleid worden en vermindert de concentratie.

5 Tips: studeren tijdens de lockdown

Het is misschien ook leuk om je werkplek gezellig of leuk in te richten, probeer jezelf te motiveren met eventueel motivatiebriefjes op te hangen. Leuke foto’s in je omgeving geven je een goed gevoel, een leuke herinnering. Links op de foto is hoe ik mijn werkplaats heb ingericht. In mijn kamer kan er niet zo veel licht binnekomen dus gebruik ik kaarsen om het aangenamer te maken. Foto’s en kunst geven mij inspiratie tijdens het studeren. Ook is het leuk om mooie herinneringen rondom je werkplaats te hangen.

Als je de ruimte even beu bent kan je altijd eens van studeerplek verwisselen. Ga eens in de eetkamer of living zitten of verander eens van stoel. Je kan ook veranderingen maken in de inrichting van je werkplek. Je kan je bureau op een andere plaats zetten in je kamer, je interieur veranderen van plaats. Deze kleine dingen kunnen zeker helpen want verandering is goed voor je geest en lichaam.

2. Ga georganiseerd te werk

Voor je begint met het studeren kan je je al voorbereiden, want een goede voorbereiding is het halve werk!

Plannen, plannen, plannen, we horen het allemaal wanneer de blok er aan komt. Maar toch blijft een goede planning nog steeds belangrijk tijdens het studeren. Kan je jezelf maar niet houden aan je eigen planning? Hou daar dan rekening mee, probeer om deadlines iets vroeger te leggen zodat je zeker niet in tijdsnood geraakt. Probeer in je planning ook doelen vast te leggen, hierdoor geraak je meer gemotiveerd.

Heb je een aantal lessen gemist? Probeer zeker op tijd aantekeningen te vragen aan andere over de gemiste lessen, dit mag je ook in je planning noteren. Tijdens deze periode is het zeer belangrijk dat je nog steeds contact hebt met andere studenten, probeer elkaar te helpen en motiveren ondanks te minder leuke omstandigheden.

Ben je zelf niet zo goed in een planning maken? Er bestaan talloze apps die voor jou het plannen gemakkelijker maken. My Study Life is een planningsapp voor school dat je op je computer en telefoon kunt gebruiken. Druk op de knop hieronder en ga het zelf uitproberen op My Studie Life!

3. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Soms besef je het niet maar die 10 min fietsen naar de bakker om een broodje te halen, hebben een positieve invloed op je studeergedrag. Wanneer je naar de campus gaat of naar de bib gaat studeren ben je even in beweging, nu tijdens de lockdown hebben we veel minder beweging.

Het is daarom essentieel dat je minstens 30 min in beweging bent per dag. Het heeft een positieve invloed op je studies en het verbetert de nachtrust. Probeer daarom eens een halfuurtje te sporten, je kan fietsen, joggen of allerlei andere sporten beoefenen. Ben je niet zo sportief? Ga dan eens wandelen of fietsen, nu dat we nog buiten mogen raad ik dit zeker aan!

4. Communiceer met je bubbel

Communiceren met je vrienden, familie is één van de belangrijkste zaken tijdens deze lockdown periode. Het is een moeilijke periode voor iedereen dus goed voor elkaar zorgen is zeker belangrijk.

Probeer om pauzes in te plannen om eens met je bubbel samen te zitten. Studeren kan je een heel eenzaam gevoel geven dus probeer om zoveel mogelijk sociaal contact te hebben tijdens je pauzes. Je kan ontspannen met je bubbel of je kan je vrienden eens bezoeken op afstand. Het is altijd leuker om iemand in het echt te zien deze dagen ook al is het vaak lastig. Maar laat dat je niet tegenhouden, je kan nog steeds op een veilige afstand even dag zeggen tegen mensen die je mist.

5. Gun jezelf wat Me-Time

Voor jezelf zorgen mag je zeker niet vergeten! Het is belangrijk om je event te ontspannen en tijd te nemen om alles even te laten rusten. Plan zeker ook je Me-Time in je planning!

Me-Time kan jezelf wat rust geven in je hoofd na een drukke studeertijd. Op deze manier kunnen je hersenen ook sneller dingen opslaan en onthouden. Je kan deze tijd op verschillende manieren doorbrengen. Je kan even naar muziek luisteren of naar je favoriete tv-serie kijken. Ben je graag in de natuur? Dan kan je een wandeling maken met je hond of werken in de tuin. Me-Time kan je op veel verschillende manieren doorbrengen, het belangrijkste is dat je iets doet waar je jezelf goed bij voelt en je rust geeft in je hoofd.

Een andere handige tip voor je hoofd een beetje leeg te maken of rust te vinden tijdens het studeren is deze playlist op Spotify.

Hopelijk hebben deze 5 tips voor het studeren tijdens de lockdown jou een beetje geholpen, Alvast veel succes met de examens! Heb je nog meer informatie nodig ga dan naar de website https://www.arteveldehogeschool.be/ of klik hieronder op de knop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *