Een evenement organiseren, mijn plan van aanpak

Halloweentocht Oost Vlaanderen - Sfeer

Dit jaar krijg ik de kans om mijn eigen evenement te organiseren en ik vertel je daarbij graag mijn plan van aanpak . Kijk jij net zoals mij op naar grote events zoals Tomorrowland of Pukkelpop? Wil je later zelf graag Eventmanager worden? Heb je er ook al over gedroomd om je eigen evenement te organiseren, maar heb je geen flauw idee hoe je er moet aan beginnen? No worries Event- en projectmanagement is hiervoor de geschikte richting. Je krijgt de kans om zelf de touwtjes in handen te nemen en je droom waar te maken, net zoals ik nu ga doen. Ik ga een Halloweentocht in Oost Vlaanderen organiseren.

Mijn kinderdroom

We keren even terug in de tijd…

Tijdens het middelbaar studeerde ik aan het Lemmensinstituut; een kunstschool in Leuven. Daar ontdekte ik de kriebel voor organiseren. ik hielp mee met de organisatie van het schoolbal, free podia, zesdejaarsreis… Ik vond het fantastisch!

In 2018 studeerde ik af aan het Lemmens en ging ik op zoek naar een studierichting die helemaal bij mij zou pasen. Zoals je wel al kan raden duurde die zoektocht niet al te lang. Voor ik het wist was ik ingeschreven aan de Arteveldehogeschool waar ik Event- en projectmanagement zou studeren.

Nu enkele jaren verder zit ik in mijn 3de jaar en is het eindelijk aan mij. Na 2 jaar mezelf te verdiepen in de theorie van de eventwereld is het tijd voor de praktijk. Ik mag eindelijk mijn droom waarmaken; een eigen evenement organiseren.

Plan van aanpak

Een evenement organiseren, wat is het plan van aanpak? Geen schrik je staat er niet alleen voor. Samen met je toegewezen coach en je teamgenoot ga je op pad.

Je gaat eerst en vooral op zoek naar een concept. Wat wil je graag organiseren en wilt je doelgroep dat ook? Vervolgens breng je jouw concept naar de buitenwereld. Je voert een marktonderzoek uit om te weten te komen wat je vrienden, familie en buurtbewoners van je concept vinden. De zoektocht naar mijn concept verliep heel vlotjes. Ik wist al snel wat ik wou organiseren namelijk een Halloweentocht. De verduidelijking hierover komt straks aan bod.

Nadat je concept is goedgekeurd door de coaches is het tijd om aan de slag te gaan. Samen met je teamgenoot maak je een volledig budget op, ga je op zoek naar een locatie, leveranciers en partners, zoek je uit wie je mogelijke concurrenten kunnen zijn, maak je een volledig marketingplan op…

Zoals je ziet komt er bij het organiseren van een evenement veel bij kijken, maar dat houdt niet in hoe leuk en leerrijk het is.

Waarom een Halloween evenement organiseren?

Sinds kleins af aan kijk ik weken op voorhand uit naar Halloween. De dag dat ik mezelf in een griezelig monster kan schminken en kan meewandelen in de jaarlijkse Halloweentocht. Jammergenoeg is de Halloweentocht van Wortegem – Petegem enkele jaren geleden stopgezet. De traditie is een groot gemis voor het hele dorp.

Maar dit jaar zal er niet moeten getreurd worden want de Halloweentocht in Oost Vlaanderen is terug.

Mijn eigen evenement organiseren!

Dankzij mijn coach en de Arteveldehogeschool kan ik mijn droom waarmaken; mijn eigen event organiseren.

Hieronder zie je alvast een sneak peak van de poster.

Droom jij er ook van om net zoals mij je eigen evenement te organsieren en ben je geïntereseerd in Event management op Artevelde neem dan zeker een kijkje op de webiste van Arteveldehogeschool. Daar vind je alle informatie terug over de richting. De link vindt je hieronder.  https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bachelor/event-project-management

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *