Eventmanagement studeren aan Artevelde, middenin een pandemie.

Eventmanagement studeren aan Artevelde

Een slimme keuze?

We schrijven: de zomervakantie van 2020. Ik had net mijn bachelor communicatiemanagement behaald aan de Arteveldehogeschool en zat/zit middenin een pandemie die onze hele wereld in zijn greep hield/houdt. Maandenlang moesten horeca-zaken sluiten, mochten er geen grote evenementen plaatsvinden, moest er geleefd worden in bubbels… En net in die periode besloot ik: Ik ga eventmanagement studeren aan Artevelde! Een impulsieve beslissing? Integendeel! Een zeer doordachte keuze.

Eventmanagement: Meer kansen dan bedreigingen

Het lijkt een onnodig risico om te nemen. Waarom eventmanagement studeren aan Artevelde, wanneer net die sector een van de zwaarst getroffen sectoren is door de pandemie? Wel, waar iedereen keek naar de bedreigingen en de negatieve impact die corona had op de evenementensector, probeerde ik de kansen en opportuniteiten te zien. Al redelijk snel begreep ik dat de evenementensector ooit weer zou heropleven. Wanneer? Onder welke vorm? Daar had ik, net als mijn collega’s, het raden naar. Maar ik wist wel dat miljoenen mensen gingen snakken naar evenementen.

“Waar iedereen keek naar de bedreigingen en de negatieve impact die corona had op de evenementensector, probeerde ik de kansen en opportuniteiten te zien.


Daarnaast vind ik dat, door de pandemie, de richting eventmanagement deze periode net extra interessant is. Wij krijgen de kans om evenementen te leren organiseren onder omstandigheden die misschien nooit meer zullen voorvallen. De focus ligt plots veel meer op hybride events, of evenementen die in bubbels moeten worden beleefd. We gaan meer op zoek naar digitale alternatieven en manieren om een online event te organiseren, dat toch interactief kan zijn en de mensen een beleving kan bezorgen. Net dat vind ik zo interessant aan deze richting in deze vreemde tijden. De bedreigingen wegen niet op tegen de kansen die voor ons liggen.

Hoe de werkplek van een student eventmanagement eruit ziet anno 2021

En wat dan met een stage?

Als er dan toch iets was dat mij kopzorgen bezorgde, dan was het wel het vinden van een goede stageplaats. Je kunt de situatie dan nog zo draaien of keren zoals je wil, als er geen evenementen te organiseren zijn, dan is er geen werk en kan een bedrijf er dus ook maar moeilijk een stagiair bijnemen. Dat is de harde realiteit. Dat is een sprong in het diepe die ik moest nemen. Maar intussen valt alles op zijn plooi en zal de evenementensector, tegen de tijd dat ik een stage moet zoeken, weer volop op gang komen. De stageplaatsen zal ik dus voor het uitkiezen hebben denk ik.

“Wij krijgen de kans om evenementen te leren organiseren onder omstandigheden die misschien nooit meer zullen voorvallen.

Wat na de studies?

De volgende vraag die meestal volgt is dan: ‘Wat na je studie? Denk je vlot aan werk te geraken?’. Dat is een vraag die mij nooit veel kopzorgen heeft bezorgd. De evenementensector zal actiever zijn dan ooit na de lockdown en er zullen handen te kort zijn om de vraag naar events bij te houden. Met werkzekerheid zit ik dus niet meteen in. Daarnaast bekijk ik het ook van een andere kant, want stel dat ik in die zomer van 2020 had besloten om te gaan werken? Dan denk ik dat ik net wél problemen zou ondervonden hebben om aan werk te geraken. Ik zie de toekomst voor mezelf dus rooskleurig in.

Of ik dus tevreden ben dat ik voor eventmanagement heb gekozen aan Artevelde, middenin een wereldwijde pandemie? Zonder twijfel!

Mocht je zelf trouwens nog met vragen zitten omtrent deze richting, dan raad ik je aan om eens een kijkje te gaan nemen op volgende pagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *