De nieuwste food hotspots in Gent

Geen zin om te koken op kot? Probeer dan zeker deze nieuwe adresjes uit. Ondanks de lockdown staat de Gentse horeca niet stil. Er zijn enkele culinaire nieuwkomers in de stad. Je kunt er zowel genieten van een kroket als van een gezonde salade. Support your locals!

Chapeluur

Fan van kroketten? Dan is deze zeker iets voor jou. Meer dan 20 soorten krokketten die je kan combineren met een slaatje, brood of frietjes. Ze serveren zowel vegetarische krokketten als kroketten met truffel of vol-au-vent. Keuzestress gegarandeerd! Je vindt Chapeluur op de Groentenmarkt. Deze nieuwkomer is er sinds 6 februari. Zin in deze ambachtelijke kroketten? Ga dan zeker eens langs.

Klik hier voor de menu.

Barouche

Pita, iedereen eet het wel eens op een zatte avond in de Overpoort. Maar deze nieuwe pita hotspot blaast je toch wel omver. De broodjes worden met veel liefde gebakken in de Barouche oven. Elke dag worden deze vers gemaakt met een tikkeltje honing. Na het bakproces worden de broodjes gevuld met de lekkerste ingrediënten. Geen fan van brood? Je kunt ook kiezen voor een bowl. Naast de pita en bowl heb je verschillende sidedishes. Zoals zoete aardappelfrietjes, berloumi bites en geroosterde bloemkool. Je kan de pita helemaal zelf samenstellen. Barouche bevindt zich op de Kortemunt.

Keuzestress? Stel hier alvast je pita/ bowl samen.

Dit is de Steak Republic

Kwiek

Studenten worden vaak verleid door fast-food. Maar het kan ook anders. Lekker en gezond eten doe je bij Kwiek.

Robbe en Laura willen een gezonde snelle hap laagdrempelig maken bij het grote publiek. Zo ontstond Kwiek, wat komt van quick = snel. Je stelt er zelf je snelle hap samen. Stap 1: carbs, stap 2: eiwitten en stap 3: saus. Ze vinden het belangrijk om bewustwording te creëren rond portiegrootte en de behoefte van het menselijk lichaam. Robbe is vooral het brein achter Kwiek, Laura wordt de beauty genoemd. Omdat ze altijd klaarstaat met een brede lach.

Neem hier een kijkje op hun Instagram pagina.

Beiruti

Beiruti street food neemt je mee naar de Libanese cultuur. De oprichter werd geïnspireerd door de middagwandelingen tussen de straten van Libanon. De hoofdstad van Libanon is Beiroet. Je kunt dus al raden vanwaar de naam komt. Bij Beiruti kun je genieten van koude mezze, verschillende salades en hapjes. Met daarnaast de populaire hummus en labneh. Hummus is een dip op basis van kikkererwten. Labneh is een heerlijke combinatie van kaas en yoghurt. Wanneer het weer mag vanaf 1 mei, neemt Beiruti de Libanese cultuur mee naar hun tuin in het hartje van Gent.

Leveren aan huis

Geen zin om te wandelen naar deze hotspots? Barouche, Kwiek en Beiruti zijn ook te vinden op Deliveroo, Take Away en Uber Eats. Op deze apps heb je vaak acties. Extra voordelig dus voor studenten. Chapeluur doet momenteel nog niet aan thuislevering.

Natuurlijk zijn er in Gent nog veel meer leuke adresjes. Meer weten over Gentse restaurants die leveren aan huis? Check dan zeker dit blogartikel. Lees dit zeker als je graag nog meer foodhotspots leert kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *