Fitnessen Gent, het ticket naar je diploma

Hoe kan fitnessen ervoor zorgen dat ik mijn diploma behaal hoor ik je al denken. Het antwoord is vrij simpel: mentale gezondheid. Een onderschat aspect die een grote rol speelt in het behalen van jouw diploma. In dit blogartikel geef ik Gentse studenten de voordelen mee van fitnessen in Gent of sporten over het algemeen.

Op weg naar een sterke mentale gezondheid

Na de afgelopen twee jaar is het des te duidelijker geworden voor iedereen dat de mens niet gemaakt is om een hele dag tussen vier muren te zitten. Waarom zou een student dit dan doen? Door een overload aan taken en examens hollen vele studenten zichzelf voorbij. Hierdoor zetten ze hun studies stop en bijgevolg wordt de droomjob opgegeven.

Uit eigen ervaring weet ik dat het anders kan. Indien je denkt ‘fitnessen, das toch echt niets voor mij.’ Het begrip is namelijk veel ruimer dan enkel gewichten sleuren in een gym. Fitnessen wordt ook conditietraining of lichaamstraining genoemd. Dit wil zeggen dat lopen, fietsen en zwemmen,… allemaal onder het begrip valt.

Er zijn vele studies die aantonen dat iemand die regelmatig gaat gaan fitnessen, een frissere geest heeft. Net daarom is het belangrijk dat je regelmatig sport tussen het schoolwerk door. Dit is ook wat ik heb ervaren. Toen covid-19 uitbrak, deed ik net het omgekeerde als vele mensen. Ik ging juist meer naar buiten! Wat begon met fitnessen in mijn eigen tuin, groeide uit tot iedere dag zwemmen, fietsen en lopen.

Twee jaar later ben ik dus een triatleet en kan ik met trots zeggen dat ik me mentaal nog nooit zo sterk heb gevoeld als vandaag. Hieronder lijst ik alle voordelen dat het fitnessen heeft meegebracht in mijn eigen leven als student, hopend dat deze jou overtuigen om sporten tijdens je pauze een kans te geven.

Mr. T. Triathlon Gent

De 8 voordelen van fitnessen op je studies:

  • Meer beweging
  • Frisse ideeën
  • Verhoogde creativiteit
  • Meer voldoening uit iedere dag halen
  • Gezonde routine
  • Tevreden zijn over mijn eigen lichaam
  • Meer sociaal contact, samen sporten met vrienden
  • Verhoogde concentratie tijdens het studeren

Elk van bovenstaande voordelen hebben me geholpen om mijn eerste diploma zonder veel moeite af te ronden. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat ik klaar ben om vol voor een tweede diploma te gaan! Wat fitnessen in Gent allemaal teweeg kan brengen hé.

Fitnessen Gent, het kan budgetvriendelijk

Een groot struikelblok van vele studenten is het kostenkaartje die gepaard gaat met fitnessen. Een fitness abonnement is vaak aan de dure kant. Vandaar raad ik iedereen aan om zijn eigen fitnesszaal te maken! Vaak denken mensen dat je allerlei dure machines nodig hebt om te fitnessen maar niets is minder waar! Veel oefeningen kan je al doen zonder dat je extra materiaal nodig hebt. Denk daarbij aan waterflessen die gewichten vervangen, trappen en bekijk zeker video’s op YouTube ter inspiratie. Op de website van Decathlon vind je trouwens heel wat goedkope fitnessmaterialen waarmee je veel wat oefeningen kan doen.

Indien het doen van oefeningen je niet de voldoening geeft die je nodig hebt kunnen andere budgetvriendelijke sporten als zwemmen of lopen je helpen. Deze cardiotrainingen zetten je niet enkel fysiek op scherp, maar zeker en vast ook mentaal. En waar vind je mooiere plaatsen om te fitnessen in Gent of te lopen aan de Blaarmeersen of Watersportbaan?

Kan je na het lezen van dit artikel niet meer wachten om te beginnen met sporten? Schrijf je dan alvast in voor de Campusrun op 30 maart en samen gaan we voor een sterke mentale gezondheid en diploma!

Bekijk ook zeker deze blogpost om meer te weten te komen over home decor trends!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *