Bruine Café’s Gent

Graslei by night

Als beginnend student of bezoeker is het niet altijd gemakkelijk om de juiste spots te vinden in Gent. Natuurlijk kent iedereen de bekende plekken als de Graslei of de Overpoort, maar er zijn nog tal van onontdekte parels voor studenten. Deze blog helpt je om deze gezellige bruine kroegen/café’s te Gent te ontdekken.

Welke café’s zijn zeker de moeite waard?

Café’s Gent: De omgekeerde wereld

Als eerste hebben we de omgekeerde wereld dit is een café gelegen in Sint-Pieternieuwstraat. Vlak aan campus kattenberg. Op het gelijkvloers vind je een donkere, gezellige kroeg, de bekendste rokersruimte van Gent, en een groot projectiescherm dat hun helpt om voetbalwedstrijden van onze Rode Duivels op te zetten voor de klanten. Eenmaal op de tweede verdieping vindt je een pooltafel die je gratis mag gebruiken, daarnaast is deze verdieping ingekleed met een boekenkast en stripprenten. Overdag bovendien de perfecte plaats om te studeren op locatie.
Voor meer info, gebruik zeker onderstaande link:

Café’s Gent: Hot Club

Als tweede hebben we Hot club Gent dit is een café gelegen in Schuddevisstraatje nummer 2 vlak aan de groentemarkt. Dit café moet je echt kennen want je zou er zo voorbij wandelen. Een echt onontdekt pareltje dus. Hot club is een jazzbar met 2 verdiepingen. Zo goed als elke avond vindt er een jazzoptreden plaats. Dit zorgt voor heel veel sfeer en gezelligheid.
Alsook heb je een terras, wat toch zeker een pluspunt is. Zeker de moeite waard om eens te bezichtigen.
Meer info over Hot club? Druk onderstaande link!

Café’s Gent: Het Spijker

Bij het Spijker heb je de keuze uit niet één, maar twee terrassen. Waar je vooraan kunt genieten van de bruisende Gentse binnenstad, heb je achteraan een prachtig zicht op de Leie. Beiden uiteraard onder het genot van een Belgisch biertje of één van de talrijk te verkrijgen biologische vruchtensapjes. Wist je trouwens dat de vruchtensapjes hét stokpaardje van het Spijker zijn?
Dit kroeg bestaat wederom uit 2 verdiepingen, waar op de 2de verdiepingen je gezellig achterover kan zitten in de zetels.
Meer info over Spijker? Druk onderstaande link!

Café’s Gent: Geus van Gent

De Geus van Gent ligt verscholen in een doodlopend straatje aan de Schelde met uitzicht op de Sint-Pietersabdij en vlakbij de Kinepolis en campus Kantienberg. Het is een café voor vrijdenkers, liefhebbers van het betere bier, studenten, Locals, cinemabezoekers, …
Een kroeg op een prachtige locatie, waar je in de zomer kunt genieten van het terras aan het water.
Meer info over de geus van Gent? Druk onderstaande link!

Café’s Gent: Plan B

Ten slotte hebben we Plan B dit is een café gelegen aan de Verlorenkost 17 en vlak aan het water. Een perfecte uitvalbasis om na het blokken te ontspannen en iets te drinken. Het is een gezellig café mede door de zetels en prachtig ingekleed. Een drankje in hand met goed gezelschap en zicht op het water, wat moet je nog meer hebben?

Eerlijke vermeldingen

Natuurlijk is dit maar een peulschil van de goeie café’s die er zijn in Gent. Je hebt bijvoorbeeld ook nog de Dulle Griet, een echt biercafé gelegen aan de vrijdagsmarkt. Of de Trollekelder gelegen op het Walter de Buckplein, het geeft dezelfde ‘vibe’ als het Spijker. Daarnaast heb je ook nog café de Ploeg, gelegen aan de Vooruit. Deze kroeg is perfect voor snookerliefhebbers.
Trek er zelf eens op uit, en reageer wat jouw favoriete café’s in gent zijn!

Had je graag nog meer info gewild? Check dan zeker onderstaande link!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *