Hotspots in Gent

Ben jij student in Gent en ben je op zoek naar leuke restaurantjes, cafeetjes of studieplekken die je nog niet kende? Dan is dit artikel precies wat je zoekt. Voor de foodies, feestbeesten en de goede studenten onder ons heb ik een lijstje gemaakt met alle hotspots in Gent.

Hotspots in Gent to study

Studeren hoort natuurlijk ook bij het studentenleven. Hieronder vind je leuke studeerplekken om geconcentreerd aan de slag te gaan. 

De Krook

Deze stadsbibliotheek bevindt zich vlakbij ‘t Zuid. De krook bestaat uit meerdere verdiepingen, maar de bovenste verdieping is toch wel de meest bijzondere plek om te studeren. Deze verdieping heeft een volledig ingerichte zaal toegewijd aan blokkende studenten, en het beste van allemaal: deze verdieping heeft een prachtig uitzicht op de stad. In dit gebouw heb je ook het Krookcafé waar je even kunt pauzeren en genieten van een koffie of wat lekkers om te eten. Aangezien deze bloklocatie enorm populair is, kun je best vooraf een plekje reserveren. 

Monnikenzolder Sint-Pietersabdij

Heb je nood aan een originelere studieplaats? De Monnikenzolder in de Sint-Pietersabdij is de ideale studieplaats als je rust nodig hebt tijdens het studeren. Aangezien er geen wifi aanwezig is in het gebouw, kun je je volledig focussen op je schoolwerk. Vergeet dus zeker niet je slides op voorhand te downloaden! Wanneer je het studeren even beu bent, kun je altijd een pauze nemen in de prachtige binnentuin. 

Hotspots in Gent to eat

Ben je op zoek naar leuke restaurantjes die je nog niet kende, of die je nog eens zou moeten bezoeken? Ik heb voor jou, of voor die foodie in jouw vriendengroep, een lijstje gemaakt met top adresjes in het centrum van Gent. 

Voor een snelle hap

De Kastart

Binnen de studentenwereld is De Kastart een begrip. Net als de ‘spaghetti Kastart’, waarvan het recept al eeuwen een geheim blijkt te zijn. De bediening is er erg snel en de prijzen zijn studentgericht, dus deze plek heeft alles wat voor een student vaak belangrijk is: goedkoop, snel en heerlijk. Door de snelle bediening hoef je meestal niet lang te wachten vooraleer er een tafeltje vrijkomt.

Stefano’s Place

Als student in Gent mogen de echte Vlaamse frieten niet ontbreken, en hiervoor moet je bij Stefano’s Place in de Overpoort zijn. Bij Stefaan kun je genieten van dé studentenklassieker: een Julientje, maar ook van vele andere friet-snack-saus-topping combo’s.

Prima Donna

Bij Prima Donna kun je terecht voor heerlijke ambachtelijke pizza’s met een dunne, krokante bodem. Sinds lang schotelt Pizzeria Prima Donna de beste en snelste pizza’s en pasta’s voor aan heel Gent! Heb je haast of eet je liever thuis? Men biedt ook de mogelijkheid om de pizza’s en pasta’s mee naar huis te nemen of te laten leveren.

Als het wat uitgebreider mag

Het Pakhuis

In een gezellige straat, verstopt tussen prachtige gebouwen en op een boogscheut van de drie torens van Gent vind je Het Pakhuis. Een karaktervolle brasserie die is gevestigd in een voormalig opslagplaats. Je kunt er in een prachtige en unieke setting genieten van de heerlijke Frans-Italiaanse keuken.

Le Baan Thai

Houd je meer van spicy? Het gezellige Thais Restaurant Le Baan Thai, verscholen in het Gentse Patershol, brengt je in een paar minuten naar het pittige Thailand. Met de typische Thaise keuken en de zeer uitgebreide menukaart vindt iedereen wel iets wat hij lekker vindt. 

Zin in lekker eten, maar geen zin om uit je kot te komen? In het volgende artikel worden 9 hippe restaurants besproken die aan huis leveren. 9 Gentse restaurants die leveren aan huis.

Hotspots in Gent to party

De duizenden studenten, levendige sfeer en hippe clubs maken van Gent de ideale bestemming voor een avondje uit.  

Overpoort

Dit is dé feeststraat in Gent. De Overpoort is de habitat van de studenten waar je tot diep in de ochtend kan doorfeesten. Hier vind je allerlei clubs naast elkaar. Er zijn ook verschillende snackbars in de straat, voor zowel kleine als grote hongertjes. Naast de over populaire Overpoort zijn er tal van andere plekken in Gent waar je een geslaagde avond met je vrienden kunt doorbrengen.

Charlatan

De Vlasmarkt is een gebied met leuke uitgaansgelegenheden. Hier vind je onder andere De Charlatan, één van mijn favoriete clubs in Gent. De sfeer is een beetje alternatief, wat vooral inhoudt dat er niet alleen commerciële muziek wordt gedraaid, maar bijvoorbeeld ook techno, disco, hiphop en RnB. Trust me, een avondje in “De Charla” is nooit een slecht idee!

Kompass Klub

Ben je meer een technoliefhebber? Dan is Kompass Klub dé club voor jou! Deze technoclub is gelegen in een verlaten industriële loods dichtbij Dok Noord. Hier komt een heel divers publiek naartoe, met één gemeenschappelijk kenmerk: de liefde voor techno. De combinatie van de unieke locatie, luide boxen en een spectaculaire lichtshow zorgen ervoor dat je helemaal opgaat in de muziek.

Hotspots in Gent to drink

Wie niet per se wilt gaan feesten, maar toch gezellig iets wilt gaan drinken onder vrienden, kan terecht bij de volgende hippe adresjes.

De Omgekeerde Wereld

Wil je liever op je gemak iets gaan drinken? Dan is café De Omgekeerde Wereld echt iets voor jou. Persoonlijk vind ik dit het gezelligste café van Gent. Kaarsen op alle tafels, gedimde verlichting, bakstenen muren en houten tafels. De sfeer van een echt bruin café dus. Wat wil je nog meer? Dit is de ideale plek voor een avondje onder vrienden, maar ook voor een (eerste) date.

Limonada

Zin in een cocktail? Het personeel van Limonada shaket de beste cocktails voor jou in hun trendy cocktailbar! Het ruime aanbod aan cocktails, die bovendien vaak in een origineel glas geschonken worden, zorgt ervoor dat je zeker blijft plakken.

Baracita

In het Citadelpark kun je niet alleen sporten, wandelen of chillen, maar onder het ICC kun je vanaf de maand mei ook vertoeven op een gezellig terras en genieten van een lekker drankje. Je kan in Baracita terecht voor een cocktail of frisse pint en daarbij iets kleins knabbelen. Er is keuze tussen nacho’s, pizza, chips of een tapasplank. Dansers, circusartiesten en dj’s maken het ook nog des te gezelliger! 

Hotspots in Gent to hang out

Tot slot heeft Gent ook heel wat leuke zitplaatsen in de buitenlucht. Van zodra de eerste zonnestralen vanachter de wolken komen, trekken heel wat studenten naar de Graslei of Korenlei, waar je aan de oevers van de Leie kunt zitten. Ook het Citadelpark en de Blaarmeersen zijn leuke plekken waar je kunt genieten, sporten, wandelen,…

Ben je nog geen student in Gent, maar heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om in Gent te gaan studeren? Bekijk dan zeker eens het studieaanbod van de Arteveldehogeschool. Arteveldehogeschool Gent | denk.doe.word.

Ken je zelf nog andere leuke plekken in Gent die je wilt delen? Zet het in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *