5 eigenschappen van een Event manager

Event manager - uitgelichte afbeelding

Wil je weten hoe het voelt om een event manager te zijn en welke eigenschappen ze nodig hebben? Dan ben je op de juiste blog terecht gekomen, want hier krijg je te zien welke eigenschappen een succesvolle event manager nodig heeft.

1. Teamworker

Als event manager is het belangrijk om met verschillende mensen goed te kunnen samenwerken. Want voor ieder event/project dat je moet uitvoeren, is teamwork zeer essentieel. Zonder goede samenwerking zal het event/project gedoemd zijn om te falen en dat wil niemand. Een event manager is dus de motor van het team, die al zijn teamspelers ondersteunt.

“You can’t be a good manager if you are doing everything yourself.” – Rehan Waris

2. Omgaan met stress

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom deze eigenschap tussen dit lijstje staat van eigenschappen dat een event manager moet hebben? Wel het is een must-have eigenschap, want bij het opbouwen, voorbereiden, afbreken,… kan er altijd iets gebeuren. Enkele voorbeelden hiervan zijn dat je hoofdspreker last-minute afzegt of dat je tijdens je event een enorme technische panne hebt. Dit zijn dingen die zich altijd kunnen voordoen.

Daarom is het belangrijk om niet in paniek te slaan, want dat kan het probleem misschien erger maken dan dat het al was. Je moet er dus voor zorgen dat je de stress te baas blijft en dat je dus samen met je team op zoek gaat naar oplossingen. Daarom is het een zeer belangrijke eigenschap voor een event manager.

3. Sociale vaardigheden van een event manager

Net zoals de vorige eigenschappen zijn sociale vaardigheden toch zeer handig en belangrijk om te hebben. Als event manager moet je communiceren met heel wat verschillende personen. Iedere persoon is anders, dus daarom verschilt je aanpak van sociale vaardigheden van persoon tot persoon. In de event sector zal je ongetwijfeld mensen tegenkomen die het bloed van onder je nagels halen, maar met je goeie sociale vaardigheden kan je zo’n persoon perfect aan!

4. Planner

Als je later in het echte werkveld stapt, moet je zeker goed kunnen plannen, maar ook tijdens je opleiding is dit een must. Iedereen kan wel iets plannen, maar doen ze het wel altijd goed? Bij het plannen van een event komt veel meer kijken dan dat je denkt. Zo moet je echt met alles rekening houden en moet je de kleinste dingen plannen. De bedoeling is natuurlijk dat je samen met je team de planning volgt om zo een goed event neer te zetten.

Gelukkig leven we een moderne tijd en bestaan er dus al heel wat verschillende apps hiervoor. Meer weten welke tools er allemaal bestaan? Neem dan eens een kijkje op de volgende pagina van teamdeck met een overzicht van verschillende gratis tools!

5. Creativiteit

Last but not least is de eigenschap creativiteit, dit mag zeker niet ontbreken. De dag van vandaag noemt men dat Out-of-the-box denken. Waarom is dit nu zo belangrijk? Wel als je geboeid bent door de event sector dan wil je altijd iets nieuw en iets uniek aanbieden aan je klanten. Zo creëer je voor je klanten een onvergetelijke ervaring en haal je er voor jezelf voldoening uit. Daar streeft iedere event manager naar toe!

Kriebelt het al om zelf je creativiteit los te laten gaan in een eventconcept? Neem dan zeker een kijkje op deze studente haar blog! Daarin schrijft ze neer hoe ze haar eventconcept heeft aangepakt, zeker de moeite!


Herken je jezelf in deze eigenschappen en wil je een echte event manager worden? Ga dan zeker eens kijken op de site van de Arteveldehogeschool naar de opleiding organisatie & management!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *