Event en projectmanagement studeren?

Zit je nu nog in het middelbaar en weet je niet goed wat je verder wil studeren? Of heb je al een jaar/enkele jaren hoger onderwijs gedaan, maar is het niet jouw ding? Twijfel je om event en projectmanagement te studeren? Hier heb je 8 redenen waarom je dit zou moeten studeren.

1. Na je opleiding event en projectmanagement heb je ruime kennis en ben je breed inzetbaar in diverse functies

Tijdens de 3 jaar durende opleiding krijg je verschillende vakken. Je krijgt voldoende algemene vakken zoals informatica, talen, recht, boekhouden enzovoort. Natuurlijk krijg je ook event vakken en zal je je verdiepen in projectmanagement. Klik hier voor een overzicht van de vakken.

2. Je leert de eventsector op een andere manier kennen

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van een evenement. Hier komt een ruime voorbereiding aan te pas en dit zal je gedetailleerd leren. Ben je goed in plannen, hou je van organiseren of ben je enorm creatief en wil je hierin ondernemen? Dan is event en projectmanagement perfect voor jou! 

3. Je ziet alles in theorie én in de praktijk

De lessen zijn zeer gevarieerd. Je ziet theorie die je ook meteen kan toepassen in de praktijk. In elk jaar kom je in contact met het organiseren van een evenement. Wist je zelfs dat je in het laatste jaar een eigen evenement naar keuze kan organiseren? Hiermee start je al in het tweede jaar event en projectmanagement. 

4. Je bouwt een netwerk op via event en projectmanagment

Om een evenement te organiseren moet je met veel mensen samenwerken. Vaak werk je samen met aantal mensen die je kent of die aanbevolen worden. Wanneer dit niet lukt moet je op zoek gaan en kom je via via bij de juiste personen terecht.

5. Door alles in de praktijk uit te oefenen weet je sneller wat je later wil doen

Je zal vaak in groep moeten samenwerken en zal jezelf beter leren kennen wat je rol is binnen een team. Je zal sneller ontdekken wat je talenten zijn en wat je minder goed kan. Na de opleiding event en projectmanagement weet je precies wat je kan en graag doet. 

6. Je kan je verdiepen in vakken naar eigen keuze/interesse 

In het tweede jaar moet je 1 keuzevak opnemen en in het derde jaar zelfs 2. Je krijgt de keuze uit vakken van heel organisatie en management. Je kan dus ook vakken volgen uit het traject van Business & Languages. Bekijk hier het aanbod keuzevakken.

7. Je krijgt enkele vakken in het Engels

Er zijn aantal Engelstalige vakken zoals: Graphic media management, introduction project management, project management advanced en event communication & sponsoring. Laat dit je zeker niet afschrikken, het valt zeer goed mee. 

8. Je hebt de mogelijkheid om daarna nog verder te studeren. 

Heb je na 3 jaar event en projectmanagement er nog niet genoeg van? Dan kan je bv. een masterdiploma in communicatiemanagement of organisatie & management of een tweede bachelor in marketing of communicatiemanagement behalen.

Lees hier hoe het is om eventmanagement te studeren aan Artevelde middenin een pandemie.

Spreekt dit jou allemaal aan? Ben je klaar om te starten met de opleiding event en projectmanagement aan de Arteveldehogeschool? Schrijf je dan nu in! 

Toch nog niet volledig overtuigd? Stuur een mailtje naar: laura.bostoen@student.arteveldehs.be en zo kom je in contact met enkele studenten event en projectmanagement. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *