Tips – Studeren In Gent

Statuut Student Zelfstandige Samenwerking

Ben jij een nieuwe student in Gent? Check dan zeker en vast volgende alinea’s voor enkele handige tips en tricks voor een succesvolle start van het nieuwe jaar. Studeren in Gent gaat nog nooit zo tof zijn.

Studeren in Gent, op kot of in de bib?
Als student kan je natuurlijk perfect tijdens de leswissels gaan studeren op een kot. Uiteraard heeft niet iedereen de luxe om op kot te gaan dus zijn hier enkele handige tips. Je kan gaan studeren op tal van openbare plaatsen. Denk maar aan de bibliotheek, de campussen of een leuke koffiebar. Op deze plaatsen kan je rustig studeren in Gent.

Ook weinig geld om rond te komen in Gent?
Leuke dingen doen kost uiteraard geld. Om enorm veel te besparen kan je genieten van enkele goedkope apps die veel kortingen aanbieden. Je kan zo genieten van kortingen op eten, drinken, kleren,… Op deze manier bespaar je toch wat geld terwijl je studeert in Gent. Een interessante app hiervoor is Knaek. (https://www.knaek.nl/studentenkorting/?gclid=Cj0KCQjwrJOMBhCZARIsAGEd4VFvsAZ4U0S0Se6XO52XwitrLIgIVkztM–0pdj7B9Jcfk4qvEq0WSYaAoFwEALw_wcB)

Hoe op tijd je lessen bijhouden?
Het is van cruciaal belang op tijdig de lessen bij te houden. Het kan al heel veel helpen om tijdens de lessen notities te maken. Zo zorg je ervoor dat je thuis minder werkt hebt en je wat meer tijd hebt om wat te ontspannen. Het is ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat vooraleer de examens starten uw samenvattingen klaar zijn. Zo kan je tijdig vragen stellen aan de docent. De link naar een nuttige blog over examenstress kan je hier terugvinden.https://officemanagementstuderen.gent/2021/11/07/tips-tegen-examenstress/

Is uitgaan in Gent echt de moeite?
Uitgaan in Gent is zeer leuk. Het is een totaal andere ervaring dan bijvoorbeeld uitgaan tijdens een feestje of klassieke fuif. Je ontmoet er mede studenten en natuurlijk maak je ook nieuwe vrienden. Het komt er op neer dat je je perfect kan amuseren zolang je maar zorgt dat het school niet verwaarloost wordt.

Wil je meer weten over mijn opleiding? Neem zeker en vast eens een kijkje op volgende website:
https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bachelor/event-project-management

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *